0.8 C
Страдч
19.04.2024
Новини

ВІДКРИТТЯ І БЛАГОСЛОВЕННЯ БУДИНКУ ПАЛОМНИКА

17 жовтня 2021 року на парафії Успення Пресвятої Богородиці у с. Страдч відбулася неперсічна подія – відкриття і благословення новозбудованого Будинку паломника.

На жаль, через хворобу не був присутній о. Іван Колтун, парох парафії Успення Пресвятої Богородиці у с. Страдч. Урочистість розпочалася Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив Владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ і Митрополит Львівський у співслужінні Владики Венедикта (Алесійчука), Єпископа єпархії святого Миколая у Чикаго (США) та запрошеного духовенства.

Після Літургії Митрополит вручив подяки Владиці Венедикту та духовентву і вірним єпархії Святого Миколая у Чикаго, головному меценату – п. Ігорю Терлецькому із родиною та п. Богдану Дудзяному – будівничому Будинку Паломника. Окремо було відзначено й о. Миколу Бурядника, пароха парафії Святого Йосифа Обручника у Чикаго, за його особистий вклад у постанні Будинку Паломника. Опісля, в імені о. Івана була висловлена подяка жертводавцям, будівельникам, та всіх, хто в будь який спосіб долучився до будівництва.

Відтак процесійним ходом всі перейшли до Будинку Паломника, де відбувся Чин Благословення.
Закінчилася урочистість смачним почастунком та концертом струнного Квартету «Boketto SQ» та «Tornado Brass Band».
Ще раз висловлюємо подяку всім, хто долучився до постання Будинку Паломника та організації свята.

Схожі публікації

“Авторитети і місце дитини в сім’ї”

stradch

Всеукраїнська проща 26 червня 2019

stradch

Пожертва для “Дому Паломника”

stradch
Завантаження ....