4.3 C
Страдч
25.04.2024
Інформація Новини Оголошення

Як рятувати своїх рідних від алкоголю та наркотиків

Як рятувати своїх рідних від алкоголю та наркотиків

Групи Ал-Анон (для родичів узалежнених)

Сімейні групи Ал-Анон – це товариство родичів і друзів алкоголіків, наркоманів, – які діляться один з одним своїм досвідом, силою і надією, щоб розв’язати загальні проблеми.
Ми віримо, що алкоголізм – це сімейна хвороба, і що зміна відношення до нього може сприяти одужанню.
Ал-Анон не пов’язаний з якою-небудь сектою, віросповіданням, політичним угрупуванням чи установою; не бере участь в полеміці з будь-яких питань; не виступає та не засуджує будь-яких тверджень. Членство в ньому безкоштовне.
У Ал-Анона тільки одна мета: допомогти сім’ям алкоголіків та наркоманів. Ми допомагаємо, дотримуючись принципів Програми “Дванадцять Кроків”, даючи втіху сім’ям алкоголіків, наркоманів, розуміючи і підбадьорюючи самих алкоголіків та наркоманів, що усе можна змінити.

СПІВУЗАЛЕЖНЕННЯ – ЩО ЦЕ ТАКЕ?
”Ми віримо, що алкоголізм – це хвороба цілої родини, і що зміна відношення до нього може сприяти одужанню” З преамбули товариства Ал-Анон. Ось уже близько 60 років ці слова звучать в цілому світі на початку зустрічей груп Ал-Анон, куди приходять родичі і друзі осіб, узалежнених від алкоголю чи наркотиків, щоб знайти тут розраду і допомогу. В Львові групи почали працювати 15 років тому. В часи мого дитинства нам часто говорили, що нема в нашій державі жодної сім’ї, в якій би хтось не загинув на війні. Зараз нема жодної сім’ї на Україні, яка б не зазнала втрат через алкоголь чи наркотики. Війна триває. Жорстока і бездушна, як і кожна війна, вона щороку вириває з сімей тисячі життів наших чоловіків, жінок і дітей. Алкоголізм і наркоманія стали настільки поширеними, що ми вже починаємо звикати до цього, як до буденного явища. І стараємося не помічати. Поки це не зачіпає безпосередньо нас.

Сергій Володимирович
(психолог з питання узалежнених та узалежнення)
Буде у Страдчі щонеділі
+38 067 741 44 63
+38 050 978 31 03

Схожі публікації

СЕРДЕЧНО ВІТАЄМО НАШОГО ОТЦЯ ІВАНА

stradch

STRADCH A PLACE CHOSEN BY GOD

stradch

Страдч. Віртуальний тур печерним монастирем XІ-XІІІ ст.

stradch
Завантаження ....