14.2 C
Страдч
30.04.2024
Новини Новини

ДУХОВНА ВІДНОВА ДЛЯ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ

Для кожного християнина час Великого Посту є особливо благословенним. Ми відсторонюємо бажання тіла і відчуваємо потребу більше часу приділити своїй душі.
З метою духовно відновитися, 03.04.2024 на Страдецьку гору завітали наші захисники і захисниці, разом із своїм капеланом, митр. прот., о. Романом Грабарем (ПЦУ). Отець Ярослав Гусак, сотрудник парафії Успення Пресвятої Богородиці с. Страдч, зустрів гостей у Храмі Успення Пресвятої Богородиці, та розповів їм історію святині. Військовослужбовці надихнулися розповідями про Богородицю – Нерушиму Стіну, яка заступається за наш український народ. Також багатьом до серця припала історія про віддане служіння блаженного отця Миколи та дяка Володимира, мучеників страдчанських, котрі не боялися ворога, не боялися смерті. Зворушило серце наших захисників і захисниць зображення блаженного мученика Володимира, де поруч із ним зображені ті, хто у різний час невинно гинули за Україну, зокрема воїни княжої доби, козацтва, УПА та наші теперішні герої. Ця сцена у розписі Храму засвідчує нашу віру у безсмертя душі та вічне життя, а також те, що загиблі герої є у Небі поруч із святими. Наступним етапом дня духовної віднови для військовослужбовців у Страдчі була спільна Хресна Дорога. Текст Хресної Дороги укладений так, що у ньому бачимо, що Україна страждає, як і Христос невинно страждав. Учасники хресної ходи по черзі читали тексти стацій (зупинок) Хресної Дороги, що насправді було дуже зворушливим. Відчувалося духовне піднесення. Також поперемінно несли Хрест. Просили за Україну, за всіх захисників і захисниць. Молилися за загиблих героїв. Також мали нагоду роздумати і застановитися над власним життям, просити за свої сім’ї і родини. Після Хресної Дороги у всіх було гарне відчуття, що Ісус Христос допомагає нам і Україна неодмінно, вже у скорому часі переможе. Далі усі разом завітали до страдецького печерного монастиря, де відчувалася особлива тиша і благодать. Наші захисники і захисниці немовби зробили крок у минуле, заглибилися у історію тисячолітньої давності. Побачили як відбувалося монаше життя, почули надихаючі історії та легенди про це святе місце. Поживившись духовно наші військові мали нагоду трошки відпочити і фізично у нашому Будинку Паломника. Для гостей приготували смачний обід. Також вони мали нагоду скуштувати нашу запашну каву.
До слова, у нашому відпустовому центрі діє “Духовно-психологічний реабілітаційний центр ім. Блаженнішого Любомира Гузара”. У рамках зустрічі також обговорили подальшу співпрацю.
На завершення наші священнослужителі та учасники дня духовної віднови обмінялися словами вдячності. Військовослужбовці вручили подяку отцю Івану Колтуну, пароху парафії Успення Пресвятої Богородиці с. Страдч, за підтримку наших воїнів у цей нелегкий для країни час.
Щиро віримо у перемогу України!
Дякуємо нашим захисникам і захисницям, котрі мужньо боронять нас.
Слава Ісусу Христу!
Слава Україні!💙💛

Схожі публікації

Благослови, Господи, тих, котрі дбають про красу і оздобу святого Храму!

stradch

Вітаємо Вас з Різдвом Христовим!

stradch

Реабілітаційний центр “Назарет”

stradch
Завантаження ....