4.3 C
Страдч
25.04.2024
  • Головна
  • Новини
  • Преосвященніший Владика Венедикт, Єпископ єпархії св. Миколая у Чикаго (США)
Новини

Преосвященніший Владика Венедикт, Єпископ єпархії св. Миколая у Чикаго (США)

Преосвященніший Владика Венедикт, Єпископ єпархії св. Миколая у Чикаго (США):

«Чому Бог прощає?»

Лейтмотивом пастирської проповіді під час візиту до Страдча було розважання про віру Бога в людину, в її здатність змінюватися на краще і робити добро у своєму житті.

«Я часто думаю над феноменом сповіді: чому Бог прощає? – ставить собі запитання Владика і дає відповідь: – Бо вірить, що ми можемо змінитися». Віра – це не молитва у храмі, а Бог присутній не лише у нашому молитовному житті, наголошує Владика. «Немає людини, про яку скаже Бог, що вона не піддається змінам». А й справді, ці слова спонукають нас думати про вічність, про те, що Господь Ісус уже викупив нас від наслідків найважчих гріхів, бо Він повірив, що людина здатна переродитися, змінити своє єство і чинити добро. «Бог вірить, що людина може спастися, тому прощає нам у Сповіді.

Бог дає нам різні обставини – легкі і не дуже -, щоб ми змінювались, освячувались, спасались. Прикладом для нас є святі, зокрема, Микола Конрад, Володимир Прийма. І надзвичайно важливо знати, що є Той, хто вірить у мене, Той, хто ніколи не махне рукою на людину, не «поставить» крапку – Господь Бог».

Схожі публікації

«Мова життя – простір Гідності»

stradch

У нас відбулися “Різдвяні канікули з Богом”

stradch

ВАЖЛИВО.Слава Ісусу Христу! Дорогі паломники!

stradch
Завантаження ....