7.9 C
Страдч
27.04.2024
Новини

До Страдча завітав Владика Степан (Меньок)

У неділю, 11 лютого, на Страдецькій горі наша спільнота мала честь приймати Владику Степана (Менька), Донецького екзарха Української Греко-Католицької Церкви, який очолив Архиєрейську Божественну Літургію у нашому храмі.
Владика Степан – наш земляк, родом із села Наконечне на Яворівщині, і свого часу він також служив Літургії у Страдчі. Та, попри західний менталітет, він щиро любить людей на сході України і є для них справжньою духовною опорою.
Донецький екзархат УГКЦ, яким опікується Владика, охоплює територію Донецької, Запорізької, Дніпропетровської та Луганської областей. Частина цих земель була окупована у 2014-му році і ще частина – після 24 лютого 2022 року, коли Росія розпочала повномасштабну війну проти України.
Ще у 2014-му році Владика Степан був змушений тимчасово полишити свій головний осідок, який знаходиться у Донецьку, проте він і надалі служить у своєму екзархаті та продовжує свою місію служіння Богові та людям.
Ієрарх непохитно вірить, що повернеться до свого осідку і так само непохитно вірить у перемогу України.
Під час його візиту, ми мали нагоду отримати особисте благословення Владики Степана. Його послання пролунало в серцях кожного: «Ми мусимо своєю святістю, своїм власним життям та вчинками наближувати перемогу України!». 🇺🇦
Нехай Божа благодать супроводжує Владику Степана у всіх його добрих справах, а наше єднання додасть йому сил у служінні!

Схожі публікації

Духовні поради на ВЕЛИКИЙ ПІСТ

stradch

Mission Pilgrimage centre “The Stradch Mountain”

stradch

Розпочали хореографію для дітей

stradch
Завантаження ....