6.7 C
Страдч
24.04.2024
Будинок Паломника Головні новини Місія Відпустовий центр Новини

Слово подяки для Bethany United Church of Christ в особі Кім Крен

Сьогодні хочу розповісти Вам одну історію із життя Будинку Паломника у с. Страдч. Двері нашої парафії і центру відкрилися для внутрішньо переміщених осіб пізно ввечері 24 лютого 2022 р. За цей рік ми прийняли 464 людини які тікали від війни. В цей час Господь, у дивний спосіб, почав знайомити нас із різними людьми, зокрема, тими, які нам далекі по мові, культурі, традиціях, навіть, інколи, в релігійних практиках ми різні.
У нашій українській ментальності, також, є присутня чеснота милосердя, співчуття, турботи, але в більшості, до рідних, близьких чи знайомих. А тут люди із іншої країни, континенту, нам незнайомі, наша близькість лише в Христі Ісусі. Війна завдала тональність у сфері людяності, моралі, емпатичності та виконування науки Слова Божого.
У чудесний спосіб нас віднайшла пастор протестантської спільноти Bethany United Church of Christ (Cuyahoga Falls, Ohio, USA) Кім Крен. Ця особа є мамою, бабусею, а також жінкою пастором. Повірте, це все титули, кожен із нас, у більшості, їх має, і в більшості ними хизується, чи чується обтяженим, але не пастор Кім. В особі цієї християнки і її пастви ми справді відчули дію живого Христа Спасителя «Син бо Людський прийшов, щоб знайти та спасти, що загинуло» (Лк 19:10). Христос шукав. Це спонукало його завжди бути з людьми та серед людей, Господь чув їх, допомагав і зціляв як тіла, так і душі.
Кожного тижня їхня паства старається передати кошти на їжу для біженців. Ці люди перейняті війною в Україні, від них лине посилена молитва, листи та дзвінки підтримки. В першому листі Кім писала: «Хоча я не можу уявити, через що ви і ваші співгромадяни проходите, будь ласка, знайте, що весь світ справді з вами! Ми відчуваємо внутрішнє покликання підтримати вас у цьому служінні Христу через біженців Pilgrim’s House, і ми допоможемо, чим зможемо».
Хочемо сьогодні подякувати Кім та добродіям з її пастви за такий великий позитивний і практичний досвід та урок під час війни в Україні. Ваше служіння для нас стає гаслом «Ти українець не словом, а ділом, ти християнин, не словом, а ділом». Дякуємо Богові, що в цей важкий час, дарує нам нових друзів, нову родину та близьких. Вони справжні. Вони некористолюбиві і непідступні, а щирі і жертвенні. Візьмім із цієї війни теж і добрі уроки і заповнім себе не люттю та ненавистю до ворога, а відданістю в любові тим , хто потребує нашої допомоги.
Дяку Отцю, Сину і Духу Святому, за кожну руку яка давала, підтримувала і пам’ятала. Ви в нашому серці.
З молитвою Ваш слуга о.Іван Колтун

Схожі публікації

Вийшов у продаж фільм “Хресна Дорога” у Страдчі 2012 р.Б.

stradch

Відбулась подячна Свята літургія за жертводавців у с.Страдч

stradch

Пожертва для “Дому Паломника”

stradch
Завантаження ....