6.2 C
Страдч
27.04.2024
Для прихожан Новини

До Марійського відпустового центру с Страдч завітали учні Янівської школи

«Івано-Франківська ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Івана Франка» –

26 грудня, на святу Страдецьку гору завітали учні Янівської школи, – вихованці гуртка “Екологічне краєзнавство”, на чолі зі своїм вчителем – Тиховською Дарією Іллівною. Відвідини ними Страдчу відбувалися у рамках глибшого ознайомлення з рідним краєм та видатними особистостями, які проживають у ньому. Зокрема їх цікавила страдецька Хресна дорога, одним із авторів скульптур якої є житель смт. Івано-Франкове Юліан Савко. З ним учні школи мали нагоду познайомитись особисто на одному із своїх виховних заходів, після чого зародилася ідея завітати до Страдчу. На святому місці групу молодих, спраглих до знань прочан зустрів диякон Ярослав. Він коротко розповів їм про історію та головні особливості Страдчу, зокрема про об’явлення Пречистої Діви Марії, про блаженних мучеників отця Миколу (Конрада) і дяка Володимира (Прийму) і про храм Успіння Пресвятої Богородиці та провів Хресну дорогу. Окрім того диякон показав вихованцям гуртка печерний монастир, розповів декілька легенд про місцеву святиню, а також нагадав усім учасникам цієї пізнавальної зустрічі про Відпусти, якими Апостольська столиця наділила паломницький центр у с. Страдч.
На завершення керівник групи, пані Дарія подякувала диякону і в його особі усім священнослужителям святої Страдецької гори за таку молитовну і пізнавальну зустріч.
В свою чергу диякон Ярослав подякував пані Дарії, а в її особі педагогічному колективу Янівської школи, а також усім присутнім, зазначивши, що батьки і вихователі можуть пишатися своїми дітьми, які проявили свою обізнаність і дуже гарно, молитовно відбули паломництво до Страдчу, та запевнив присутніх, що у Страдчі на них завжди радо чекають.

Схожі публікації

Календар пасторального планування парафії Успення Пресвятої Богородиці у с. Страдч на 2020 рік.

stradch

Будівництво Дому паломника 2020

stradch

Майстер-клас із розмальовування різдвяних пряників

stradch
Завантаження ....